De oorlog tegen de omgevingsfactoren
Ja inderdaad, de omgeving waarin we leven tast de finish van onze mooi glanzende wagen aan. Er zijn meerdere agressieve elementen in de lucht aanwezig dan we onmiddellijk beseffen en deze zijn gevaarlijk voor de materialen gebruikt in en om onze wagen. Daarom volgen we bij Meguiar's constant de nieuwste wetenschappelijke evoluties van deze inpact van deze elementen op de lak, metaal, vinyl, rubber en leder ,


Onze klantenservice beantwoord graag je persoonlijke vragen i.v.m. het onderhouden van uw wagen via E-mail info@goedkoopautowassen.nl

Het geheim van de Professionals - stap per stap

Professionals begrijpen waarom volgende stappen van onnoemelijk belang zijn voor het bekomen van een perfect eindresultaat:

 

1. WASSEN

Het veilig verwijderen van loszittende oppervlakte vervuiling met behulp van onze shampoos en toebehoren.

2. LAKVOORBEREIDING

De belangrijkste stap om mooie reflecties (diepglans) te creeëren. M.a.w. contaminaties verwijderen door middel van het Quik Clay Systeem en wegwerken van defecten in de lak met behulp van één onze compound/cleaners/polijstmiddel.

3. VOEDEN - POLISHING (is niet waxen)

Dit is de geheime sleutel voor een diepe kleurechte "wet look" glans. LET OP: Niet alle producten die de naam "polish" dragen zijn pure polishes. Sommige bevatten schuurmiddelen en sommige andere zijn wax.

Meguiar's polishes zijn pure polishes.

4. BESCHERMEN

Het aanbrengen van een duurzame laag van wax/sealant op basis van carnauba of polymeren en een mix van beide die er voor zorgt dat onze lak (behaald resultaat) voor lange tijd beschermt wordt tegen contaminaties, zure regen, ... en om vroegtijdige veroudering (oxidatie) te voorkomen.

5. ONDERHOUDEN

Het verwijderen van dagdagelijkse opeenstapeling van verontreinigingen (bv. industriele uitval, uitlaatgassen, overspray, kalkvlekken, boomsappen, verse vogelpoep) op de moment dat u deze ontdekt en vooraleer deze de tijd hebben om zich vast te hechten aan onze lak. Meguiar's Quik Detailer A3316 kan snel en veilig deze verse verontreinigen verwijderen zonder de lak te beschadigen. Bewaar het steeds in uw wagen om onmiddellijk te kunnen ingrijpen wanneer dit zich voordoet! (Het onderhouden wordt steeds meer en meer de belangrijkste stap om uw wagen perfect glanzend te houden.)

 

Lakevalutie test 

Was en droog uw auto en uw handen. wrijf met uw vingertoppen over de lak, dit voelt  "spiegelglad aan". Als u antwoord nee is niet, dan voelt u de contaminaties die zich gehecht hebben aan het lakoppervlak. Deze kan veilig worden verwijderd met Quick Detailer & Klei Na het clayen zal u door het verwijderen van deze contaminaties een betere kijk krijgen op uw lak, inspecteer deze goed van uit verschilende oogpunten en met de juiste lichtbronnen, het is mogelijk dat  swilrs, krassen, vlekken of doffe lak opmerkt,  deze defecten zal u dienen te behandelen met een compound, en vervolgens moeten voeden met een Polish

Bescherming Test

Om te bepalen of er nog voldoende bescherming  (wax) aanwezig is, neemt u best een uw droge zuivere hand, en wrijf u onder lichte druk over het lakoppervlak, als dit een "piepend" geluid creeërt mag u er zeker van zijn dat het tijd is voor te waxen, ook tijdens het afdrogen van de wagen kan u dit  merken, dit zal moeizamer verlopen.

Belangrijke Was Tips
Gebruik geen huishoudelijk detergent (dreft, per,...) daar zij eerder een ontvettende werking hebben en hierdoor de polish en waxbestanddelen zullen wegnemen wat kan leiden tot versnelde veroudering en dof worden van je lak. Was uw wagen steeds als deze koel aanvoelt en in een schaduwrijke plaats staat om aandrogen van watervlekken te voorkomen. Afspoelen van de wagen gebeurt van onder naar boven, het wassen van boven naar onder! Zacht kalk-vrij lauw water is het beste.

Boomsappen

Gedurende de lente en zomer stoten de blaadjes aan de bomen sappen af. Deze fijne nevel kan ver mee gedragen worden door de wind en vooraleer deze neervalt op onze geparkeerde of rijdende wagen. Het is onmogelijk dit te voorkomen, toch eenvoudig  en snel te verwijderen als u deze onmiddellijk  verwijderd met Quick Detailer. Eens deze de kans hebben gehad zich vast te hechten kan u deze nog steeds veilig verwijderen met een iets intensiever stap met name het Meguiars Quik Clay Starter Kit

Tips voor het onderhouden van uw banden
Vermijd de gewone siliconehoudende bandenglans middelen die enkel maar een artifiele glans bovenop aanbrengen. Deze zorgen enkel maar voor verkleuring en vlekken. Reinig en maakt uw banden zuiver tijdens het reinigen van de velgen en breng dan een unieke gelformule aan zoals Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel die een mooi zwarte band creeërt en beschermt in één eenvoudige stap, een 2 de laag geef een meer glimmende band. De handige Tyre applicator zorgt datu dit mooi gelijkmatig kan aanbrengen zonder u handen vuil te maken.

Tips voor het reinigen van de velgen

De hedendaagse velgen hebben in de meeste gevallen een vernislaag. Daarom is het niet aangeraden een schuursponsje te nemen om hardnekkige vervuiling weg te wrijven!  Eén van de meest veilige, effectieve velgenreinigers is de Meguiars HOT RIM WHEEL & TIRE CLEANER. Hij bevat geen zuurhoudende of schurende bestandelen en toch verwijderd hij effeciënt hardnekkige vervuiling zoals remstof, wegdekvervuiling en maakt dat u een mooi glimmende velg blijft behouden. De velgenborstel zorgen voor een nog accurater reiniging van uw velgen. Aanbevolen door BBS, de wereldbekende velgenproducent.

Verzorging van het interieur

De meest gekende interieurspray beter gekend als de cockpitspray zijn over het algemeen siliconehoudend en geven het dasbord een valse schijn daar zij het vuil niet wegnemen maar inkapselen, ook voelen zij gevaarlijk glad aan en kleeft er snel stof inkleven. Gebruik liever een silicone-vrije interieur reiniger en conditioner,  Voor leder gebruik u best speciaal ontwikkelde lederonderhoudsproducten zoals Meguiars GOLD CLASS RICH LEATHER CLEANER & Conditioner die reinigt en voedt in één stap zonder poederresten achter te laten in geventileerde zetels en op stiksel. Voor textiele oppervlakken zoals stoffen zetels, dakbekleding, tapijten gebruik u best een veilige ontwikkeld formule zoals de Meguiars CARPET & INTERIOR CLEANER .

Speciale Detailing Tips

Gebruik steeds degelijke microvezeldoeken  zoals deMeguiars SUPREME SHINE MICROFIBER SINGLE op uw lakoppervlak. Deze beschermt uw afwerking tegen deeltjes die tussen het oppervlak en uw doek vast komen te zitten. Synthetische handdoeken kunnen uw oppervlakte beschadigen. Als er verfsporen op uw applicatorpad verschijnen dan is het waarschijnlijk geen blanke lak maar een direct glanzende lak. Het is handig om voor ieder product een andere doek en juiste applicatorpad  te gebruiken in plaats van 1 doek of pad voor meerdere producten. Sommige bestanddelen kunnen namelijk op elkaar reageren en de chemische balans van het product veranderen. Voorkom druk op uitsteeksels waar de verf op zijn dunst is. Gebruik Meguiars Quick Detailer en een zuivere Supreme Shine microvezeldoek waxoverblijfselen te verwijderen van emblemen, letters, etc.

 

Onze Klantenservice beantwoord graag je persoonlijke vragen i.v.m. het onderhouden van uw wagen via E-mail info@goedkoopautowasssen.nl
 | Meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Cox Car Detailing Shop & Webshop

Duizeldonksestraat 1C
5705 CA Helmond
T: 0631799687
E: info@goedkoopautowassen.nl